BITENC BLOG
SOCIALNA OMREŽJA:
Instagram

KONCERT OB 5.OBLETNICI

DELOVANJA JE ZA NAMI

Težko pričakovani koncert ob 5. obletnici Ansambla Bitenc je navdušilobčinstvo. Polna športna dvorana na Dobrovi je bila potrditev uspešnegadela ansamblav teh petih letih. 

Bitenci vseskozi pridno vadimo in pripravljamo nove skladbe za svojo tretjo CD ploščo. Na koncertu smo premierno zaigrali dve novi skladbi in sodeč po odzivu publike, bodo to nove uspešnice ansambla Bitenc.

 

Program koncerta, ki sta ga prisrčno vodila Tanja Vidic in Ivan Hudnik, je bil vsebinsko bogat in razigran. Bitenci smo zaigrali svoje najuspešnejše skladbe in kot že tolikokrat navdušili s štiriglasnim petjem ljudskih pesmi. Prav gotovo je bil svojevrsten pečat koncerta sodelovanje Bitencev na odru z vsakim od gostov koncerta.Z Ansamblom Stanka Petriča smo skupaj zapeli znano skladbo Belo obleko si že nosila, Zelene livade s teboj smo prepevali skupaj z Ivanom Hudnikom. Z velikim veseljem smo Bitenci spremljali ansambel Saše Avsenika ob igranju venčka Avsenikovih skladb. Dobro razpoloženo občinstvo je s svojimi pesmimi in humorjem dodobra razvnel legendarni Andrej Šifrer, s katerim smo se skupaj strinjali, da si je treba čas vzet in zapeli smo skladbo Za prijatelje. Še posebej v čast pa nam je bilo petje venčka Slakovih pesmi na odru skupaj z nepozabnimi Fanti s Praprotna.Triurni koncert, katerega so se udeležili obiskovalci iz različnih delov Slovenije in celo rojaki iz daljne Kanade, je bil po mnenju obiskovalcev res na visokem nivoju in je zadovoljil širši krog ljubiteljev slovenske glasbe. S plesom ob zvokih Ansambla Saše Avsenika se je večer dobre glasbe prevesil v noč in nam pustil prijetne spomine.Nekaj utrinkov s koncerta si lahko pogledate v fotogaleriji na naši spletni strani ali pa kliknite tukaj.

 

Jecljavi Bitenci pred novo CD ploščo

 

  • Čeprav je dolga zima uspavala naravo in smo že skoraj
    pozabili, kako izgleda toplo vreme, fantje v ansamblu Bitenc niso ustvarjali novepesmi. Po zelo odmevnem koncertu ob 5. obletnici delovanja, s katerim so navdušili svoje poslušalce v lanskem oktobru, so se podali v studio in pridno pisali in snemali nove avtorske pesmi.

    Dve pesmi bosta ugledali luč sveta še pred uradno izdajo CD plošče, saj so se odločili posneti videospota. Prvi je bil premierno na TV Golica predstavljen na velikonočni ponedeljek. Fantje obljubljajo, da bo CD plošča postregla z njihovim prepoznavnim zvokov, s sporočilno polnimi besedili in lepimi melodijami. Tudi ta projekt, kot vse prejšnje, so posneli pod budnim očesom tonskega mojstra Tadeja Miheliča v studiu MiHELiČ, za medijsko podporo pa skrbi TV Golica, s katero sodelujejo že od vsega začetka. In na koncu še najpomembnejše vprašanje. Kdaj bo izid CD plošče? Bitenci o izdaji govorijo precej skrivnostno. Zaupali so le, da zagotovo v juniju in v tesni povezavi z zelo pomembnim dogodkov v občini.

FESTIVAL VURBERK 2011 –

Ansambel Bitenc

osvojil Srebrnega

zmaja in prestižno

plaketo Jožeta

Šifrarja

 

Za nami je eden najbolj odmevnih in tradicionalnih narodno-zabavnih festivalov pri nas, festival Vurberk 2011, ki letos praznuje 20. obletnico. Na festivalu, ki je potekal 18. junija na gradu Vurberk, je nastopilo 14 ansamblov, vsak se je predstavil s po dvema novima skladbama. Zlati zmaj ansamblu Vihar, njihov valček “Dobro mi gre” najboljša skladba festivala. Ansambel Bitenc je osvojil srebrnega zmaja in prestižno plaketo Jožeta Šifrarja (ansambel lahko to nagrado prejme samo enkrat).

NAGRADE STROKOVNE KOMISIJE:
–  za izvedbo (ansamblu):
Ansambel Gadi, denarna nagrada in plaketa

–  za besedilo (avtorju):
Metod Mališnik za skladbo Izgubljeni dom v izvedbi ansambla Domen z Vižarji, denarna nagrada in plaketa

–  za najboljšo skladbo (avtorjem in ansamblu) po izboru radijskih postaj: skladba Dobro mi gre, avtorica Romane Cafuta v izvedbi ansambla Vihar

–  za najboljšo večglasno vokalno izvedbo:
Ansambel Bitenc, plaketa Jožeta ŠIFRARJA

NAGRADA OBČINSTVA (ansamblu):
Ansambel Veseli Dolenjci, denarna nagrada in plaketa

GLAVNE NAGRADE FESTIVALA:
(Seštevek ocen strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanja občinstva)
1. nagrada: ZLATI ZMAJ: Ansambel Vihar
2. nagrada: SREBRNI ZMAJ: Ansambel Bitenc
3. nagrada: BRONASTI ZMAJ: Ansambel Nemir

Častnega zmaja je Jože Plazar (predsednik Turističnega društva Vurberk)  podelil Turističnemu društvu Podnanos za več kot 10 letno profesionalno organizacijo izborov za festival Vurberk.

 

Čestitke vsem dobitnikom nagrad!

 

Izvedbo je ocenjevala strokovna komisija: Slavko Avsenik ml., Irma Rauh, Urška čop Šmajgert, Ivo Umek in Alojz Toplak.