BITENC BLOG
SOCIALNA OMREŽJA:
Instagram

O ansamblu

Ansambel BITENC je bil ustanovljen v začetku leta 2007, ko se je na pobudo Francija Rejca zbralo šest fantov, ki so poprijeli za inštrumente in preizkusili svoje glasove. Prvi načrti, posneti zgolj nekaj pesmi za dušo, so se hitro podrli, ko je prvenec ansambla pesem Naj breze govorijo že v nekaj dneh po objavi začela osvajati lestvice in srca poslušalcev. Kaj kmalu so pod okriljem TV Golica uresničili sanje po videospotu, ki je že tako popularno pesem dokončno vpisal med nesmrtne. Uspeh pesmi je po večkratnih zmagah na različnih radijskih lestvicah dosegel vrhunec, ko je ansambel zmagal na tekmovanju Slovenski slavček 2008 in prejel prestižnega Diamantnega slavčka.

Izjemen odziv javnosti je vzpodbudil člane, da so svoje delo nadaljevali z novimi pesmimi. Tako so v začetku leta 2009 izdali svojo prvo CD ploščo z naslovom Naj breze govorijo. Spremljajoči koncert ob izdaji CD plošče je beležil izjemen obisk in je bil v javnosti zelo odmeven.

Poleg uspešnice Naj breze govorijo, je ansambel znan predvsem po ubranem štiriglasnem fantovskem petju, s katerim vedno znova razveseli poslušalce. Dolgoletne izkušnje s petjem pri pevskih zborih, vokalnih skupinah in s plesanjem pri folklornih skupinah je v članih ansambla poleg glasbene šole pustilo močno zarisane vrednote slovenske kulture. Štiriglasno petje je zagotovo ena izmed najlepših značilnosti slovenske kulture, zato ne preseneča, da je občudovana tudi onkraj meja.

Člane ansambla povezuje dobro prijateljstvo in iskreno veselje do dobre slovenske glasbe. Tako radi zaigrajo in zapojejo tudi takrat, ko se njihove obveznosti končajo in se jutro nezadržno približuje. A pazljivo! Če se v takem trenutku znajdete v njihovi družbi, se utegne dan odviti drugače…